Muikkuli-pastasalaatti reseptikuva

Muikkuli-pastasalaatti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän Muikkuli-muikkupihvit tarjoavat helpon tavan herkutella kotimaisella luonnonkalalla. Vekkulin kokonsa ansiosta Muikkuli sujahtaa vaikka salaattiin, kuten tässä herkullisessa Peggy Thomasin laatimassa reseptissä. Koska Muikkulin maku on kokoa suurempi, se on kuin kotonaan appelsiinin ja fenkolin seurassa. Kokonaisuutta ryydittää vielä hunajalla ja valkosipulilla maustettu kastike. Muikkuli on osa Hätälä Oy:n, WWF Suomen ja WWF Nuorten yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää kestävistä kalakannoista peräisin olevien kotimaisten kalojen saavutettavuutta ja kysyntää.

Ainekset

1 pkt Hätälän Muikkuli-muikkupihvejä
250 g pastaa
1 fenkoli
2 appelsiini / veriappelsiini
1 sydänsalaatti
100 g kirsikkatomaatteja
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

Valmista ensin kastike: Purista sitruunanmehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada vesi pois, siirrä pasta kulhoon ja sekoita kastike sekaan.

Huuhtele ja poista fenkolin kova kanta. Puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Fileo appelsiini. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Irrota salaatinlehdet toisistaan. Puolita tomaatit. Asettele salaatin raaka-aineet tarjoiluastiaan.

Paista Muikkuli-muikkupihvit kuumalla pannulla molemmin puolin muutaman minuutin verran. Lisää pihvit salaatin sekaan ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *