Hellapoliisin Muikkutortillat reseptikuva

Muikkutortillat tillipestolla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Muikkutortillat syntyvät Hätälän kalastajien pyytämästä kotimaisesta muikusta ja tuoreista, itseleivotuista tortilloista. Reseptistä tulee kahdeksan annosta. Seesamimuikuilla täytetyt tortillat sopivat viikonlopun herkkuruuaksi tai vaikka rentojen illanistujaisten tarjoiluun. Trendikkään tortilla-reseptin Hätälän peratuille muikuille laati Hellapoliisi.

Ainekset

Seesamimuikut:
250 g Hätälän perattuja muikkuja
1 kananmuna
2 dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
voita paistamiseen

Tortillat:
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl voita
1 ½ dl vettä

Tillipesto:
50 g tilliä
½ dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
25 g parmesaanijuustoa

Lisäksi:
muutama kämmenellinen herneenversoja
muutama kämmenellinen rucolanversoja ja tatsoita
200 g maidotonta creme fraichea tai smetanaa

Valmistus

Aloita valmistamalla tortillat. Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Nypi joukkoon voi ja sekoita lopuksi joukkoon vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa siitä tanko, jaa se kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse pallot vehnäjauhoja apuna käyttäen ohuiksi ympyröiksi. Paista pannulla ilman rasvaa 15–30 sekuntia per puoli, kunnes pinnalle muodostuu hieman pilkkuja.

Valmista tillipesto. Laita tilli leikkurinterällä varustettuun kulhoon. Lisää cashewpähkinät tai pinjansiemenet, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, ripaus suolaa, hieman mustapippuria ja parmesaanijuustoa. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.

Riko kananmuna reunalliselle lautaselle ja laita toiselle seesaminsiemeniä ja suolaa. Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten seesaminsiemenissä, ja paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.

Levitä tillipesto tortillan päälle, laita pinnalle herneenversoja, tatsoita ja rucolanversoja. Nosta päälle seesamimuikkuja ja maidotonta creme fraichea tai smetanaa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *