Muikkutortillat tillipestolla
Ainekset
Seesamimuikut:
250 g Hätälän perattuja muikkuja
1 kananmuna
2 dl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
voita paistamiseen
Tortillat:
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl voita
1 ½ dl vettä
Tillipesto:
50 g tilliä
½ dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
25 g parmesaanijuustoa
Lisäksi:
muutama kämmenellinen herneenversoja
muutama kämmenellinen rucolanversoja ja tatsoita
200 g maidotonta creme fraichea tai smetanaa
Valmistus
Aloita valmistamalla tortillat. Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Nypi joukkoon voi ja sekoita lopuksi joukkoon vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa siitä tanko, jaa se kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse pallot vehnäjauhoja apuna käyttäen ohuiksi ympyröiksi. Paista pannulla ilman rasvaa 15–30 sekuntia per puoli, kunnes pinnalle muodostuu hieman pilkkuja.
Valmista tillipesto. Laita tilli leikkurinterällä varustettuun kulhoon. Lisää cashewpähkinät tai pinjansiemenet, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, ripaus suolaa, hieman mustapippuria ja parmesaanijuustoa. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
Riko kananmuna reunalliselle lautaselle ja laita toiselle seesaminsiemeniä ja suolaa. Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten seesaminsiemenissä, ja paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
Levitä tillipesto tortillan päälle, laita pinnalle herneenversoja, tatsoita ja rucolanversoja. Nosta päälle seesamimuikkuja ja maidotonta creme fraichea tai smetanaa.