Paistettu madefilee ja bataattiranskalaiset
Ainekset
1 Hätälän made nyljettynä
2 dl pankojauhoja
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 kananmunaa
4 rkl öljyä
40 g voita
Bataattiranskalaiset:
1 kg bataattia
2 rkl maissijauhoa
2 rkl öljyä
2 tl sormisuolaa
1 dl parmesaaniraastetta
Lisäksi:
Tuoreita yrttejä ja sitrushedelmiä
Valmistus
Fileoi nyljetty made – katso ohjeet fileointiin videolta reseptin lopusta. Voit myös kysyä kaupan palvelutiskiltä apua fileointiin ostaessasi mateen.
Leikkaa fileet veitsellä tasakokoisiksi reiluiksi paloiksi.
Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa. Mittaa pankojauhot sekä mausteet lautaselle. Kääntele fileet ensin kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa.
Bataattiranskalaiset kannattaa laittaa kypsymään ennen madefileiden paistamista. Kuumenna uuni 200 °C:seen. Leikkaa bataatti ohuiksi tasakokoisiksi tikuiksi. Huuhtele ne viileän veden alla ja kuivaa hyvin. Mittaa maissijauhot kulhoon ja pyörittele bataattitikut kauttaaltaan maissijauhossa. Asettele tikut leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle väljästi ja ripottele lopuksi öljyä päälle.
Nosta pelti uunin keskitasolle 10 minuutiksi. Käännä tikut ja paista toiset 10 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Ripottele päälle suolaa ja halutessasi parmesaaniraastetta.
Kuumenna pannu, lisää öljy ja voi. Paista madefileet pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
Annostele fileet ja bataattiranskalaiset lautaselle. Tarjoile esim. sitrushedelmien ja yrttien kera.
Katso video
Tiesitkö
Bataattiranskalaisiin saan rapeamman pinnan, kun tekee niistä suhteellisen ohuita tikkuja ja pyöräyttää vielä ennen uuniin laittoa kevyesti maissijauhoissa. Mausteet ja suola kannattaa laittaa aivan lopuksi eli juuri ennen tarjoilua. Näin bataattiranut pysyvät rapsakoina!