Paistetut puna-ahvenfileet reseptikuva Hätälä

Paistetut puna-ahvenfileet

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
”Loaded fries” on monelle jo tuttu juttu, mutta myös kalafileen voi ladata entistäkin herkullisemmaksi päällysteillä. Tässä reseptissä puna-ahvenfilee saa ylleen makua korostavan päällysteen, johon tulee mm. keitettyä kananmunaa, kurkkua ja punasipulia. Annoksen viimeistelee hienostunut valkoviinikastike. Vinkki: reseptiin sopivat myös muut vaalealihaiset kalat, kuten kuha tai turska. Katso resepti kalafileille ja herkuttele!

Ainekset

Puna-ahvenfileetä, kuhafileetä tai turskafileetä n. 150 g / ruokailija
Päällyste kalalle:
30 g leikattua punasipulia
2 kananmunaa keitettynä ja hienonnettuna
150 g kurkkua kuutioina
150 g tomaattia kuutioituna
50 g leipää paahdettuna ja kuutioituna
Leikattua tilliä ja ruohosipulia
Valkoviinikastike:
50 g hienonnettua salottisipulia
1 timjaminoksa
½ laakerinlehteä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa

Valmistus

Valmista kastike: Laita sipulit, timjami, laakerinlehti ja viini kastikekasariin ja keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon, kunnes kastike hieman sakenee. Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja viimeistele sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku.

Valmista päällyste kalafileille sekoittamalla päällysteen ainekset keskenään.

Poista fileistä mahdolliset ruodot. Mausta fileet suolalla. Halutessasi voit pyöräyttää fileet vehnäjauhoissa. Tomuta sen jälkeen liika jauho pois fileiltä.

Paista molemmin puolin kaunis ja rapea pinta fileisiin. Nosta fileet lautasille, annostele päällystettä fileiden päälle ja tarjoa lisäksi kastiketta.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *