Paistetut puna-ahvenfileet
Ainekset
Puna-ahvenfileetä, kuhafileetä tai turskafileetä n. 150 g / ruokailija
Päällyste kalalle:
30 g leikattua punasipulia
2 kananmunaa keitettynä ja hienonnettuna
150 g kurkkua kuutioina
150 g tomaattia kuutioituna
50 g leipää paahdettuna ja kuutioituna
Leikattua tilliä ja ruohosipulia
Valkoviinikastike:
50 g hienonnettua salottisipulia
1 timjaminoksa
½ laakerinlehteä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
Valmistus
Valmista kastike: Laita sipulit, timjami, laakerinlehti ja viini kastikekasariin ja keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon, kunnes kastike hieman sakenee. Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja viimeistele sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku.
Valmista päällyste kalafileille sekoittamalla päällysteen ainekset keskenään.
Poista fileistä mahdolliset ruodot. Mausta fileet suolalla. Halutessasi voit pyöräyttää fileet vehnäjauhoissa. Tomuta sen jälkeen liika jauho pois fileiltä.
Paista molemmin puolin kaunis ja rapea pinta fileisiin. Nosta fileet lautasille, annostele päällystettä fileiden päälle ja tarjoa lisäksi kastiketta.