Seesam-lohivartaat
Ainekset
500 g Hätälän lohifileetä
2 dl teriyaki-kastiketta
vedessä liotettuja puutikkuja
3 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
Valmistus
Leikkaa lohi n. 125 g annospaloiksi. Voit jättää nahan loheen tai poistaa sen.
Työnnä kaksi puutikkua pitkittäin kuhunkin annospalaan. Penslaa lohivartaat kastikkeella ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Tällä välin paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Pidä siemenet liikkeessä paahtamisen ajan, jotteivät ne pala.
Grillaa vartaat tai paista ne pannulla tai uunissa mehukkaan kypsiksi. Ripottele seesaminsiemenet lopuksi vartaiden pintaan. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti tai grillatut tai paahdetut kasvikset, jotka valmistuvat samalla lämmöllä kuin lohi.