Reseptikuva seesam-lohivartaat

Seesam-lohivartaat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Nyt on vaivattomat lohivartaat! Kypsennysmenetelmänkin voit valita vapaasti, sillä nämä vartaat valmistuvat niin grillissä, uunissa kuin pannullakin. Teriyaki-kastike antaa lohelle herkullista makulisää ja vartaat viimeistellään ripottelemalla päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Kokeile siis koska tahansa, makusi mukaisten lisukkeiden kanssa tarjoiltuna!

Ainekset

500 g Hätälän lohifileetä
2 dl teriyaki-kastiketta
vedessä liotettuja puutikkuja
3 rkl vaaleita seesaminsiemeniä

Valmistus

Leikkaa lohi n. 125 g annospaloiksi. Voit jättää nahan loheen tai poistaa sen.

Työnnä kaksi puutikkua pitkittäin kuhunkin annospalaan. Penslaa lohivartaat kastikkeella ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Tällä välin paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Pidä siemenet liikkeessä paahtamisen ajan, jotteivät ne pala.

Grillaa vartaat tai paista ne pannulla tai uunissa mehukkaan kypsiksi. Ripottele seesaminsiemenet lopuksi vartaiden pintaan. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti tai grillatut tai paahdetut kasvikset, jotka valmistuvat samalla lämmöllä kuin lohi.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *