Täytetyt siikarullat korvasienimuhennoksella
Ainekset
4 kpl Hätälän siikafileetä, nahattomana
250 g valmiiksi ryöpättyjä korvasieniä hienonnettuna
1½ rkl vehnäjauhoja
80 g voita
1 kpl sipulia hienonnettuna
4 dl maitoa
3 rkl mustapippuri-tuorejuustoa
1 kpl kalaliemikuutiota
Valmistus
Valmista ensin korvasienimuhennos kuullottamalla hienonnettu sipuli ja korvasienet voissa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää maito pieninä erinä, hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa hetken. Mausta suolalla ja mustapippurituorejuustolla. Jäähdytä muhennos.
Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Nosta fileen nahkapuolelle kaksi ruokalusikallista muhennosta ja käännä filee rullalle. Kiehauta noin litra vettä ja liota siihen kalaliemikuutio. Aseta siikarullat vuokaan tiiviisti ja kaada kalalientä niin että rullista peittyy 1/3. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 160 asteessa noin 20 minuuttia.
Nosta rullat vadille tai lautasella ja koristele rose – ja maustepippurilla.
Tuoreet korvasienet pitää esikäsitellä keittämällä kahteen kertaan ennen paistamista.
Kiitos hyvästä huomiosta! Reseptiä on nyt tarkennettu korvasienien osalta, eli sienten pitää olla nimenomaan valmiiksi esikäsiteltyjä.