Thai-salaatti loimulohesta
Ainekset
250 g Hätälän loimulohta
2 rkl Jasmin-riisiä + 2 dl lisukkeeksi
2 salottisipulia
1 kpl punainen chili (tai maun mukaan)
1 kpl sitruunaruohon varsi
3 rkl kalakastiketta (Fish sauce)
1 rkl vettä
1–2 rkl limetinmehua
limetinkuorta raastettuna
1 rkl ruokosokeria
tuoretta korianteria
tuoretta minttua ja/tai thai-basilikaa
Pieniä Cosmopolitan-salaatin lehtiä, pestynä ja kuivattuna
Valmistus
Huuhdo 2 dl riisiä ja keitä se kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä. Paahda vielä erikseen 2 rkl raakaa riisiä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Jauha riisi morttelissa tai vastaavassa karkeaksi jauhoksi.
Poista loimulohesta nahka ja murustele se pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Hienonna chilit. Kuori ja hienonna sitruunaruoho (käytä vain varren alaosasta noin 1/3). Lisää sipulit, chilit ja sitruunaruoho lohen joukkoon.
Yhdistä kalakastike, vesi, sokeri, limetinmehu ja -kuori. Kaada marinadi lohen ja kasvisten päälle, kääntele ja anna marinoitua muutama minuutti. Kokoa salaatti lusikoimalla kalaseosta salaatinlehtien päälle. Ripottele päälle paahdettu riisijauho ja hienonnettuja yrttejä.
Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä ja esimerkiksi makeaa chilikastiketta.