Uunilohi ja paahdettua kurpitsaa
Ainekset
800 g Hätälän lohifileetä
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
Paahdettu kurpitsa:
800 g kuorittua myskikurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
Tahini-jogurttikastike:
2 rkl tahinia
200 g kreikkalaista jogurttia
2 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
Lisäksi:
2 rkl kuivalla paistinpannulla paahdettuja pinjansiemeniä ja lehtipersiljaa koristeluun ja makua antamaan
Valmistus
Aloita uunilohen valmistus sekoittamalla mausteet ja öljy keskenään. Leikkaa lohi annospaloiksi ja sivele öljyseos palojen päälle.
Valmista kastike. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja nosta hetkeksi viileään maustumaan.
Halkaise kurpitsa. Kaavi rihmat ja siemenet pois esimerkiksi lusikalla tai jäätelökauhalla. Leikkaa kova kuori irti ja pieni kurpitsa noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Yhdistä öljy ja mausteet. Sekoita öljyseos kurpitsapalojen kanssa.
Nosta kurpitsapalat suureen uunivuokaan. Paahda uunin keskitasolla 150 asteessa noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen ota vuoka uunista ja asettele kalapalat sekaan. Kypsennä kalaa uunissa kurpitsojen kanssa noin 15 minuuttia.
Annostele lautaselle. Koristele halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä ja lehtipersiljalla. Tarjoile tahini-jogurttikastikkeen kera.