Uunisiikaa ja tillikastiketta
Ainekset
Hätälän kokonainen siika perattuna
Tillikermaviilikastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
½ dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
1 tl Turun sinappia
Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Reilusti leikattua tuoretta tilliä
½ sitruunan kuoriraaste ja mehu
Valmistus
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua 1 tunti.
Mausta kala sisäpuolelta suolalla ja pippurilla, ja halutessasi myös sitruunan tai limen mehulla. Kypsennä siika +175 °C uunissa, kunnes kalan sisälämpö on noin +55–60 °C (noin 25–30 min). Kun selkäevä lähtee vetämällä irti, on siika kypsää. Laita halutessasi kypsennyksen loppuvaiheessa uunin grillivastus päälle ja paahda pinta kauniin väriseksi ja rapsakaksi.
Tarjoa siika tillikastikkeen, paahdetun porkkanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Tuleeko tuolla lämmöllä tosiaankin noin rapea pinta? Kokemuksesta rohkenen epäillä.
Hei, kiitos hyvästä kommentista! Kypsennyksen loppuvaiheessa voi laittaa uunin grillivastuksen päälle, jos kalaan haluaa oikein rapsakan pinnan. Lisäsimme tiedon myös reseptiin.
Kokeillaan