Hätälän uunisiikaa ja tillikastiketta | Kalareseptit | Hätälä

Uunisiikaa ja tillikastiketta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kotimainen siika on erinomainen ruokakala. Kypsennä siika kokonaisena uunissa, ja herkullinen kala-ateria valmistuu todella helposti! Uunisiian maun kruunaa itsetehty tilli-kermaviilikastike. Hätälän kalastajien pyytämää kokonaista siikaa on saatavilla kauppojen palvelutiskeissä.

Ainekset

Hätälän kokonainen siika perattuna
Tillikermaviilikastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
½ dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
1 tl Turun sinappia
Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Reilusti leikattua tuoretta tilliä
½ sitruunan kuoriraaste ja mehu

Valmistus

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua 1 tunti.

Mausta kala sisäpuolelta suolalla ja pippurilla, ja halutessasi myös sitruunan tai limen mehulla. Kypsennä siika +175 °C uunissa, kunnes kalan sisälämpö on noin +55–60 °C (noin 25–30 min). Kun selkäevä lähtee vetämällä irti, on siika kypsää. Laita halutessasi kypsennyksen loppuvaiheessa uunin grillivastus päälle ja paahda pinta kauniin väriseksi ja rapsakaksi.

Tarjoa siika tillikastikkeen, paahdetun porkkanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit

  1. Markku Koho
    22.10.2024 klo 22:07

    Tuleeko tuolla lämmöllä tosiaankin noin rapea pinta? Kokemuksesta rohkenen epäillä.

    • Hätälä
      23.10.2024 klo 10:28

      Hei, kiitos hyvästä kommentista! Kypsennyksen loppuvaiheessa voi laittaa uunin grillivastuksen päälle, jos kalaan haluaa oikein rapsakan pinnan. Lisäsimme tiedon myös reseptiin.

  2. Kari Kangassalo
    24.10.2024 klo 13:31

    Kokeillaan

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *