Yrttikuorrutettu turska -resepti, annoskuva

Yrtti­kuorrutettu turska

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tuoreet yrtit ja sitruuna tuovat mehukkaalle turskafileelle hienostuneen pirteän, keväisen maun. Loppusilauksen antaa vaalea leipä, jonka ansiosta fileen pintaan saadaan rapea kuori. Tämä herkullinen ruoka valmistuu pienellä vaivalla uunissa isommallekin pöytäseurueelle. Turskareseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -ruokablogin Peggy Thomas.

Ainekset

n. 600 g Hätälän Turskafileetä
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 kpl vaaleaa leipäviipaletta (mielellään vanhempaa)
1/2 ruukkua tuoretta persiljaa
1/2 ruukkua tuoretta timjamia
1 rkl tuoretta ruohosipulia
100 g tuorejuustoa
1 dl pistaasipähkinöitä
1/2 tl sitruunankuorta raastettuna
20 g voisulaa

Valmistus

1. Laita turskafilee uunivuokaan. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
2. Sekoita tehosekoittimessa vanhahkot leipäviipaleet ja yrtit hienoksi.
3. Lisää joukkoon pistaasipähkinät ja sekoita nopeasti niin, että pähkinöihin jää purutuntumaa.
4. Pese sitruuna ja raasta kuorta seoksen joukkoon. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita.
5. Muotoile käsin fileelle yrttipeite niin, että kalan pinta peittyy. Sivele lopuksi voisula koko matkalle.
6. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 25 minuuttia, fileen koosta riippuen.
7. Koristele tuorein yrtein ja pähkinöin. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *