Paneerattu ahven-piccata kotimaisesta kalasta | Reseptit | Hätälä

Ahven-piccata

Parmesan-juustolla paneroitu piccata on mehevä kalaherkku. Reseptiin sopii Hätälän kotimainen ahven, siika tai kuha. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

4 kpl Hätälän ahven-, kuha- tai siikafileetä
5 rkl vehnäjauhoja
1 kpl kananmunaa
120 g parmesan-juustoraastetta
2 rkl voita paistamiseen
250 g herkkusieniä
1 kpl sipulia
1 prk tomaattimurskaa

Valmistus

Poista halutessasi fileistä pystyruoto, leikkaa annospaloiksi (ahvenfileelle ei tarvitse, fileet ovat pieniä valmiiksi). Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla ja tee niille täyspaneeraus jauholla, munalla ja parmesan-juustolla.
Sulata voi paistinpannulla ja paista molemmin puolin rapeaksi. Paista toisella paistipannulla viipaloidut herkkusienet. Kuutio sipuli ja freesaa kattilassa. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tiesitkö

Parmesaanijuuston suolaisuus kannattaa ottaa huomioon kalaa maustettaessa.