California roll sushi
Ainekset
Nori-merileväarkkeja, puolitettuina
1 l kypsää ja maustettua sushi-riisiä (katso ohje)
1–2 avokadoa
200 g rapupuikkoja
wasabilla maustettua majoneesia
paahdettuja seesaminsiemeniä
Soijaa
Garia eli hillottua inkivääriä
Valmistus
Kuori avokadot, pyyhkäise sitruunaviipaleella ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi.
Päällystä bambu-matto tuorekelmulla. Aseta puolikas merilevä-arkki matolle. Levitä sushiriisiä merileväarkin päälle ja paina kevyesti. Ripottele riisin pinnalle seesaminsiemeniä.
Käännä merilevä-arkki ympäri, niin että riisi jää alapuolelle. Asettele avokado ja raputikut pitkittäin merilevän päälle. Levitä niiden päälle ohuelti majoneesia.
Rullaa maton avulla sylinteriksi, niin että riisi jää ulkopuolelle. Purista rullattua mattoa kevyesti ja poista valmis sushirulla. Leikkaa rulla kahdeksaan yhtä suureen palaan. Pyyhi veitsi välillä puhtaaksi, jotta saat siistit ja kauniit palat.
Katso myös maki sushi -resepti ja nigiri sushi -resepti.
Hyvä selkeä ohje.