Maki sushi | Kalaresepti | Hätälä

Maki sushi

Näin teet kotona maki-sushia, eli viralliselta nimeltään Kappa-Sake-Surimi Maki. Katso resepti ja herkuttele oikeaoppisella itse tehdyllä japanilaisella sushilla!

Ainekset

Hätälän lohifileetä pitkinä suikaleina
Nori-merileväarkkeja
Kypsää ja maustettua sushi-riisiä (katso ohje)
Tuorekurkkua
Surimi-rapupuikkoja halkaistuina
Wasabia tai wasabilla maustettua majoneesia

Valmistus

Valmista ensin sushi-riisi.

Kun ryhdyt valmistamaan sushia, varaa kaikki ainekset käden ulottuville, myös tarjoiluastiat. Varaa viereen myös kulhollinen vettä, johon on sekoitettu hieman riisiviinietikkaa tai sitruunamehua.

Halkaise kurkku, poista siemenkota ja leikkaa puolikas pitkiksi suikaleiksi.

Aseta (puolikas) merilevä-arkki matolle. Levitä sushiriisiä merilevä-arkin päälle ja paina kevyesti. Asettele lohi- ja kurkkusuikaleet sekä raputikut pitkittäin arkille. Levitä niiden päälle ohuelti wasabia tai wasabimajoneesia.

Rullaa maton avulla sylinteriksi, niin että riisi ja täytteet jäävät merilevä-arkin sisään. Purista rullattua mattoa kevyesti ja poista valmis rulla. Leikkaa rulla kahdeksaan yhtä suureen palaan. Pyyhi veitsi välillä puhtaaksi, jotta saat siistit ja kauniit palat.

Tarjoa sushipalat japanilaisen soijan, wasabitahnan sekä etikkaisten inkiväärilastujen (Gari) kanssa.

Katso myös nigiri sushi -resepti ja California roll -resepti.