Kokonainen grillattu kirjolohi

Kesällä kannattaa grillata myös kalaa! Helpoiten grillissä onnistuvat rasvaisemmat kalat, kuten lohi ja kirjolohi. Tässä reseptissä kokonainen kirjolohi maustetaan sitruunalla, yrteillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla, ja lopputulos on herkullinen.

Ainekset

1 kpl kokonainen kirjolohi
Yrttejä, kuten korianteri, tilli, lehtipersilja, timjami yms.
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

Valmistus

Huuhtele kirjolohi kylmällä vedellä ja kuivaa paperiin. Tee pintaan viiltoja. Hiero kalan pintaan ja sisälle mausteet sekä sitruunan kuoriraaste. Laita yrtit ja aurinkokuivattu tomaatti kalan sisään ja sulje kala hammastikulla. Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa noin 15 minuuttia puoleltaan, kunnes kala on kypsää.

Tiesitkö

Tästä reseptistä on helppo muokata annoskoko sopivaksi isommallekin porukalle. Tarvittaessa muutetaan lohen kokoa tai otetaan useampi lohi. Lisukkeeksi sopii helposti uunissa valmistettavat paahdetut perunat.