Kirjolohi grillattu kokonainen

Ainekset

1 kpl Kokonainen kirjolohi
Yrttejä, kuten korianteri, tilli, lehtipersilja, tinjami yms.
Suolaa ja mustapippuria maustamiseen
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 prk Aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

Valmistus

Huuhtele kirjolohi kylmällä vedellä ja kuivaa paperiin. Tee pintaan viiltoja. Hiero kalan pintaan ja sisälle mausteet sekä sitruunan kuoriraaste. Laita yrtit ja aurinkokuivattu tomaatti kalan sisään ja sulje kala hammastikulla.
Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa kalaa noin 15 minuuttia puoleltaan, kunnes kala on kypsää.

Tiesitkö

Tästä reseptistä on helppo muokata annoskoko sopivaksi isommallekin porukalle. Tarvittaessa muutetaan lohen kokoa tai otetaan useampi lohi. Lisäkkeeksi sopii helposti uunissa valmistettavat paahdetut perunat.