Lohi-tomaattikastike

Hätälän hunajamarinoidut lohisuikaleet ovat helppokäyttöinen ja nopeasti kypsyvä arkiruokien aines. Kokeile vaikka tätä herkullista lohi-tomaattikastiketta pastan seuraksi.

Ainekset

400 g Hätälän hunajamarinoituja lohisuikaleita
rypsiöljyä
50 g hienonnettua sipulia
50 g porkkanaa pieninä kuutioina
50 g palsternakkaa pieninä kuutioina
3 rkl tomaattipyreetä
50 g kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
suolaa, jauhettua mustapippuria
ripaus sokeria
3 dl tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa
Parmesania tai muuta juustoa raastettuna

Valmistus

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja paista, kunnes niihin tulee hieman väriä. Lisää porkkana ja palsternakka. Paista, kunnes juurekset pehmenevät.

Lisää pyree, kesäkurpitsat ja lohisuikaleet. Sekoita varovasti. Lisää tomaattimurska pannuun, kiehauta ja hauduta kunnes suikaleet ovat kypsiä. Tarkista maku. Halutessasi voit ohentaa kastiketta kala- tai kasvisliemellä.

Tarjoa lisukkeena esim. kesäkurpitsalla ja porkkanalla höystettyä spagettia. Viimeistele annokset basilikalla ja juustoraasteella.