Perinteinen madekeitto, maderesepti | Reseptit | Hätälä Oy

Madekeitto

Perinteinen madekeitto kruunaa talvisen pakkaspäivän. Parhaimmillaan perheen kesken, kun on käyty hiihtämässä tai pulkkamäessä. Voidaan valmistaa etukäteen, ulkoilun jälkeen vain kuumennus ja päästään syömään.

Ainekset

1 l kalalientä

250 g perunaa

250 g fileoitua ja paloiteltua madetta

1 dl kuohukermaa

2 kpl sipulia

1/3 kpl purjosipulia

suolaa, voita, mustapippuria, laakerinlehteä

Valmistus

Laita kattilaan pilkotut perunat, sipulit, purjosipulit ja kokonaiset mustapippurit sekä laakerinlehdet ja freesaa hetki. Kaada päälle kuuma kalaliemi. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää joukkoon kalapalat. Älä keitä enää. Kaada joukkoon kerma ja mausta suolalla. Kiehauta nopeasti.