Mademuhennos
Mademuhennos valmistuu kätevästi ja mateen maksa tekee muhennoksesta ruokaisamman. Voit käyttää maksan muuhunkin esim. mateenmaksatoastiin, jonka reseptin löydät
Ainekset
1 kpl sipulia
2 rkl voita
suolaa
valkopippuria
500 g kuutioitua mateen lihaa
mateen maksa
3 dl kalalientä ( 3 dl vettä ja 1 1/2 kalaliemikuutiota )
1 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistus
Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Lisää joukkoon suolalla ja pippurilla maustetut kalapalat, maksa, kalaliemi ja viini. Kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 min. Sekoita jauhot kermaan ja lisää suurus kalapalojen joukkoon. Kypsennä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi ruohosipulia. Tarjoa perunoiden kanssa.