Muikkukeitto | Kalareseptit | Hätälä

Muikkukeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tämä kalakeittoresepti on oululaista perinneruokaa puhtaimmillaan. Muikkukeittoa ei ole pilattu turhalla hienostelulla ja sen salaisuus piilee tuoreissa raaka-aineissa. Kokeile herkullista kalakeittoa kotimaisista muikuista!

Ainekset

500 g Hätälän muikkua, perattuna

700 g perunaa

100 g voita

Suolaa maun mukaan

Valmistus

Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi.

Lisää muikut (eli maivat, oululaisittain) ja anna kiehua ”hymyillen” noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi voi.

Tarjoile tuoreen ruisleivän tai rieskan kera.

Kommentit

  1. Heiki Husso
    09.01.2022 klo 19:06

    Kysymys. Pitääkö muikut suomustaa? Perata tietenkin.

    • Hätälä
      17.01.2022 klo 11:05

      Hei! Riittää, että perkaa muikut. Hätälän kotimaisia muikkuja on myynnissä myös valmiiksi perattuna.

  2. Matti A Kallio
    28.10.2022 klo 17:26

    Tervehdys

    Kielihän menee jo mukana tuosta ja sitähän tässä ollaan taas valmistamassa. Mutta on kysymys. Maiva, eikä se ole Pohjanlahden eli murtovesimuikun nimi. Makeanveden muikkuako ei kutsuta maivaksi. Onko niin tai näin, kakarana sain ja tykkäsin.

    Respeti on makunystyröiden nannaa, kiitos.

    • Hätälä
      31.10.2022 klo 08:06

      Mukava kuulla, että muikkukeitto maistui! Olet oikeilla jäljillä nimiasiassa: Suomen merialueilta pyydettyä muikkua kutsutaan maivaksi. Maiva-nimitystä käytetään etenkin Perämeren pohjukassa. Järviltä saatava muikkua kutsutaan muikuksi.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *