Onkimiehen kalaburger

Kalahampurilainen maistuu aina! Herkuttele helposti laittamalla sämpylän väliin Hätälän Onkimiehen kalapihvi tai Paistettu silakkapihvi ja maistuvat lisukkeet. Kalapihvin voi toki valmistaa myös itse, esimerkiksi Hätälän kotimaisesta haukifileestä.

Ainekset

1 rasia Hätälän Onkimiehen kalapihviä tai Hätälän Paistettua silakkapihviä

KASTIKE:

1 prk kermaviiliä

1 rkl tillihaketta

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

MUUT:

4 kpl Pulla-Pirtin grahamsämpylöitä

1 kpl punasipulia renkaina

2 dl coleslaw-salaattia

Voit valmistaa pihvit myös itse seuraavista raaka-aineista:

500 g Hätälän haukifileetä

1/2 dl perunahiutalejauhoja

2 dl kermaa

2 kpl kananmunaa

1 tl suolaa

1 rkl tillihaketta

1/2 sitruunan mehu

Valmistus

Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin hienonnettu tilli, sokeri, suola ja sitruunamehu. Paista kalapihvit voissa ja paahda sämpylät leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilainen levittämällä coleslaw pohjalle ja sen jälkeen loput aineet: pihvi, sipulirenkaat ja kastike. Nosta lopuksi sämpylän puolikas kanneksi.

Kalapihvin valmistus haukifileestä:

Sekoita kulhossa korppujauhot, kananmuna ja kerma. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää joukkoon sekoittaen jauhettu kalan liha ja mausteet. Muotoile öljytyillä käsillä hieman sämpylöitä isompia pihvejä ja paista pannulla väri pintaan. Kypsennä loppuun uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Katso video

Hätälän parhaat kalareseptit: Onkimiehen kalaburger