Savukalaterriini lohesta ja vaaleasta kalasta | Reseptit | Hätälä Oy

Savukalaterriini

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tämä herkullinen kalaterriini kruunaa juhlapöydän! Tarjoile terriini osana alkupalapöytää tai viimeistele kastikkeella juhlavaksi pääruuaksi. Terriiniin käytetään vaaleaa kalaa, kuten haukea, kuhaa, ahventa tai siikaa, sekä lämminsavulohta tai lämminsavukirjolohta. Juhlapöydän kalaherkku kypsennetään lempeästi vesihauteessa. Katso resepti ja kokeile!

Ainekset

250 g vaalealihaista kalaa fileenä, kuten haukea, kuhaa, siikaa tai ahventa (raakana)

250 g Hätälän savulohifileetä tai savukirjolohifileetä

2 paahtoleipäviipaletta

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

2 munaa

1 limetti

2 rkl silputtua tilliä

2 rkl silputtua kevätsipulin vaaleaa osaa

1 tl suolaa

valkopippuria

Valmistus

Leikkaa leivinpaperiarkista pitkänomaisen vuoan pituinen pala. Laita se vuokaan niin, että se peittää sivut ja pohjan. Reunan yli tuleva paperi käännetään terriinin päälle paistamisen ajaksi. Voitele vuoan päädyt.

Paloittele kalat reiluin kokoisiksi kuutioksi ja soseuta kalat tehosekoittimessa, lisää kananmuna, leipä, josta on poistettu reunat ja sipuli sekä limen mehu. Lisää lopuksi kerma. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen.

Kaada massa vuokaan ja käännä vuoasta tuleva leivinpaperin ylimääräinen osa terriinin päälle.

Paista 175 asteessa vesihauteessa n. 1 tunti. Kumoa terriini tarjolle. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä terriini pääse kuivumaan kypsennyksen aikana.

Tiesitkö

Terriini tarkoittaa mureketta, joka on kypsennetty kannellisessa vuokamaisessa astiassa eli terriinissä. Raaka-aineiksi sopivat kaikki kalat ja siihen on helppo yhdistää eri makuja ja värejä kasviksista ja yrteistä.

Terriini on mahdollista tarjoilla niin arkisena pääruokana kuin juhlallisen alkupalapöydän yhtenä komponenttina. Pääruokana tarjoiluna terriinin kastikkeeksi sopii esimerkiksi hollandaise tai kylmä kermaviilikastike maustettuna yrteillä.

Kommentit

  1. Marjo
    17.12.2021 klo 16:49

    Tuleeko myös savulohi kalamassaan vai kuten kuvassa päälle aseteltuna?

    • Hätälä
      20.12.2021 klo 11:38

      Hei! Kaikki kalat lisätään massaan, mutta osan savulohesta voi jättää pintaan ikään kuin koristeeksi.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *