Paistetut sinappisilakat

Kotimainen silakka on monipuolisen maistuva kalaruokien aines. Tässä reseptissä silakkafileet leivitetään perinteiseen tapaan ruisjauholla ja paistetaan kuumalla pannulla herkullisen rapeiksi.

Ainekset

1 kg Hätälän silakkafileetä tai kokonaista silakkaa

2 kpl kananmunaa

2 dl kermaa

1 rkl sinappia

Ruisjauhoja leivitykseen

Suolaa

100 g voita paistamiseen

1 rkl öljyä paistamiseen

Valmistus

Jos silakka on kokonaista, perkaa se ja poista selkäruoto myös fileestä. Huuhtele kalat kylmällä vedellä ja kuivaa paperilla. Lämmitä pannu kuumaksi. Tee mausteseos munista, kermasta ja sinapista. Sekoita suola ja ruisjauhot. Kasta fileet ensin muna-sinappi-kermaseokseen ja sitten leivitä kalat ruisjauhoissa. Paista kalat rapeiksi kuumalla pannulla, jossa on sulatettu öljy ja voi.

Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kera.