Turskaselkäfileen valmistus uunissa | Reseptit | Hätälä Oy

Uunissa valmistettu turska­selkäfilee

Uunissa valmistettu turskaselkäfilee on nopea, helppo ja kaunis kalaruoka, johon voit yhdistää monia eri lisukkeita mielesi mukaan.

Ainekset

  • 4 kpl turskaselkäfileetä á 200 g
  • öljyä
  • sitruunaa
  • voita
  • suolaa
  • rosépippuria

Valmistus

Voitele uunivuoka öljyllä. Laita kalapalat vuokaan selkäpuoli ylöspäin avonaisena, selkäpuolen väri on tummempi.

Lisää suolaa, pippuria, sekä voinokareita kalan päälle. Purista tuoretta sitruunaa fileiden päälle.

Paistoaika on n. 30 min n. 175–200°c.

Lopuksi rouhi kypsän kalan päälle rosépippuria.

Tiesitkö

Kypsä turskaselkäfilee on kauniin valkoista, mikä kannattaa huomioida lisäkkeitä valittaessa. Valkoinen väri tuo hyvin esille lisäkkeiden mahdollisuudet.