Kalapyörykkä-pastavuoka

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...

Tästä ei kalaruoka helpommaksi muutu! Kalapyörykkä-pastavuokaan voit sujauttaa makusi mukaan mitä tahansa Hätälän kolmesta kalapyörykästä: valitse Lohipyörykkä, Muikkupyörykkä tai Kalakasvispyörykkä. Tämä tomaattinen uuniruoka on paitsi helppo, myös budjettiystävällinen tapa herkutella kalalla. Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

250 g Hätälän kalapyöryköitä ( Muikkupyörykkä, Lohipyörykkä tai Kalakasvispyörykkä)
1 rkl öljyä
250 g pastaa
250 g kirsikkatomaattia
2 kuorittua valkosipulinkynttä
1/2 raastettua sitruunan kuorta
400 g tomaattimurskaa
6 dl kasvislientä
2 dl kermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
125 g mozzarellaa
nippu tuoretta basilikaa

Valmistus

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Voitele uunivuoka öljyllä. Huuhtele tomaatit ja sitruuna. Lado öljyllä voideltuun uunivuokaan pyörykät, pasta ja tomaatit. Raasta päälle sitruunaa ja lisää valkosipulit.

Yhdistä tomaattimurska, kasvisliemi, kerma ja mausteet. Kaada liemi uunivuokaan ja sekoita.

Nosta uunin keskitasolle noin 30 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja lisää mozzarellan paloja päälle. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja juusto sulanut.

Mausta ja koristele valmis pastavuoka basilikan lehdillä. Annostele ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *