Italialainen savulohipasta
Ainekset
250 g Hätälän Savulohta
300 g hyvälaatuista spagettia
100–150 g hyvälaatuista pecorino-juustoa raastettuna (tai puolet pecorinoa ja puolet parmesaania)
reilusti mustapippuria myllystä
(4 rkl voita)
Valmistus
Kuumenna 3 l vettä ja 30 g suolaa pastan keittämistä varten.
Paahda mustapippuria kuivalla pannulla keskilämmöllä pari minuuttia.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 3 dl keitinlientä talteen ja kaada pasta lävikköön.
Lisää voi mustapippurin päälle – tämä ei ole pakollinen työvaihe, vaan resepti toimii hyvin myös ilman voita. Kaada 2 dl keitinlientä pannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää juustoraastetta liemeen pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
Kun saat aikaiseksi ”kastikkeen”, kumoa pasta pannuun ja sekoita voimakkaasti. Lisää tarvittaessa lisää keitinlientä. Tarkoitus on, että pastan pinnalle muodostuu ohut kermainen kastike liemestä ja juustosta.
Paloittele savulohi suupaloiksi. Annostele lautasille hieman savukalaa, sitten pastaa päälle. Jauha pinnalle vielä mustapippuria ja raasta päälle pecorinoa tai parmesaania.