Tomaattinen savulohipasta, helppo arkiruoka | Reseptit | Hätälä

Lohi-tomaattipasta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohi-tomaattipasta on maukas ja helppo kalaruoka. Mainio arkiruoka lohesta tai kirjolohesta valmistuu uunissa vain puolessa tunnissa. Katso nopea kalaresepti ja kokeile!

Ainekset

250 g (1 rasia) Hätälän savulohta tai loimulohta paloiteltuna

300 g pastaa esim. penne

100 g purjoa viipaleina

1 kpl porkkanaa

80 g herkkusieniä viipaleina

1 kpl tomaattia viipaleina

1,5 dl juustoraastetta esim. emmental tai Aura

2 dl tomaattisalsaa, medium tai mieto

1 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 kpl kalaliemikuutiota

mustapippurirouhetta

Valmistus

Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä niin että se jää hieman raa´aksi. Jäähdytä pasta kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.

Kuullota purjoviipaleet ja herkkusienet reilun kokoisessa kattilassa. Lisää tomaattisalsa ja vesi. Mausta mustapippurilla ja kalaliemikuutiolla. Anna kiehahtaa 5 minuuttia. Sekoita kattilassa kastikkeeseen pasta, lohipalaset ja puolet juustosta.

Kumoa seos uunivuokaan. Asettele päällä vielä tomaattiviipaleet ja loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *