Lohi-tomaattipasta
Ainekset
250 g (1 rasia) Hätälän savulohta tai loimulohta paloiteltuna
300 g pastaa esim. penne
100 g purjoa viipaleina
1 kpl porkkanaa
80 g herkkusieniä viipaleina
1 kpl tomaattia viipaleina
1,5 dl juustoraastetta esim. emmental tai Aura
2 dl tomaattisalsaa, medium tai mieto
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 kpl kalaliemikuutiota
mustapippurirouhetta
Valmistus
Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä niin että se jää hieman raa´aksi. Jäähdytä pasta kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.
Kuullota purjoviipaleet ja herkkusienet reilun kokoisessa kattilassa. Lisää tomaattisalsa ja vesi. Mausta mustapippurilla ja kalaliemikuutiolla. Anna kiehahtaa 5 minuuttia. Sekoita kattilassa kastikkeeseen pasta, lohipalaset ja puolet juustosta.
Kumoa seos uunivuokaan. Asettele päällä vielä tomaattiviipaleet ja loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.