Lohicurry omena-pinaattimuhennoksella
Ainekset
Lohifilee:
600 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
2 rkl mietoa tai keskivahvaa currytahnaa
suolaa
Hapokkaat omenat:
2 kpl kuorittua omenaa kuutioina
4 rkl sokeria
50 g voita
4 rkl omenaviinietikkaa
Pinaatti
300 g pinaattia
50 g voita
hieman jäävuorisalaattia tai kiinankaalta
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
suolaa ja pippruia
sokeria
Valmistus
LOHI: Suolaa kala. Levitä ohut kerros currytahnaa lohifileen lihan puolelle ja laita se maustumaan jääkaappiin muiden aineiden valmistuksen ajaksi. Kypsennä sen jälkeen lohi grillissä, parilalla tai paistinpannulla.
OMENAT: sulata sokeri kattilassa, lisää etikka ja keitä kokoon yhdeksi desilitraksi. Lisää omenakuutiot, käännä niitä varovasti liemessä ja keitä pehmeiksi. Sekoita sekaan huoneenlämpöinen voi, tarkista maku. Älä keitä enää.
PINAATTI: Paista pinaatti voissa yhdessä sipuli- ja valkosipulisilpun, suolan ja pippurin kanssa. Lisää jäävuorisalaatti tai kiinankaali kun muut ainekset ovat lähes kypsät. Pieni määrä sokeria taittaa ruoan hienoisen karvauden. Kaada pois ylimääräinen neste ennen tarjoilua.
Tarjoile esim. basmatiriisin kera.