Lohicurry omena-pinaattimuhennoksella | Reseptit | Hätälä Oy

Lohicurry omena-pinaattimuhennoksella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Aromikas lohicurry tarjoillaan mehevän omena-pinaattimuhennoksen ja esimerkiksi basmatiriisin kera. Sopii vaikkapa viikonlopun herkulliseksi kala-ateriaksi. Kokeile vaihteeksi vähän erilaista kalaruokaa Hätälän lohesta tai kirjolohesta – tämä kalaresepti yllättää iloisesti!

Ainekset

Lohifilee:

600 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä

2 rkl mietoa tai keskivahvaa currytahnaa

suolaa

Hapokkaat omenat:

2 kpl kuorittua omenaa kuutioina

4 rkl sokeria

50 g voita

4 rkl omenaviinietikkaa

Pinaatti

300 g pinaattia

50 g voita

hieman jäävuorisalaattia tai kiinankaalta

2 salottisipulia

1 valkosipulin kynsi

suolaa ja pippruia

sokeria

Valmistus

LOHI: Suolaa kala. Levitä ohut kerros currytahnaa lohifileen lihan puolelle ja laita se maustumaan jääkaappiin muiden aineiden valmistuksen ajaksi. Kypsennä sen jälkeen lohi grillissä, parilalla tai paistinpannulla.

OMENAT: sulata sokeri kattilassa, lisää etikka ja keitä kokoon yhdeksi desilitraksi. Lisää omenakuutiot, käännä niitä varovasti liemessä ja keitä pehmeiksi. Sekoita sekaan huoneenlämpöinen voi, tarkista maku. Älä keitä enää.

PINAATTI: Paista pinaatti voissa yhdessä sipuli- ja valkosipulisilpun, suolan ja pippurin kanssa. Lisää jäävuorisalaatti tai kiinankaali kun muut ainekset ovat lähes kypsät. Pieni määrä sokeria taittaa ruoan hienoisen karvauden. Kaada pois ylimääräinen neste ennen tarjoilua.

Tarjoile esim. basmatiriisin kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *