Suolaiset letut kalatäytteellä
Ainekset
250 g Hätälän kuhafileetä, ahvenfileetä tai siikafileetä
1 rkl voita paistamiseen
ripaus suolaa
100 g raejuustoa
1/2 punainen paprika
1/2 dl kypsiä herneitä
1 tl hienonnettua tuoretta tilliä
2 rkl crème fraîchea
Letut:
3 dl maitoa
1 iso kananmuna
1 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
paistamiseen voita
Valmistus
Valmista kalatäyte: Paista kala pannulla voissa molemmin puolin kypsäksi. Mausta kevyesti suolalla. Nosta filee lautaselle jäähtymään. Kuutioi huuhdeltu paprika. Hienonna tilli. Murenna kala haarukalla ja lisää muut raaka-aineet sekaan hyvin sekoittaen.
Tee lettutaikina: Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja jauhot joukkoon. Sekoita hyvin ja anna seoksen turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Paista taikinasta ohuita lettuja. Siirrä letut lautaselle, annostele päälle kalatäytettä ja taittele tai rullaa reunat mielesi mukaan.