Reseptikuva Appelsiinimarinoitu graavilohi, Hätälä

Appelsiinimarinoitu graavilohi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Joulun kaunein tarjottava kootaan näyttävästi kranssin muotoon ja nautitaan yhdessä saaristolaisleivän kanssa. Tässä juhlapöydän yllättäjässä riittää makua kerrakseen, kun klassinen graavilohi saa ripauksen hedelmäistä makua appelsiinimarinadista. Poimi tästä juhlava vaihtoehto tavanomaiselle graavilohelle! Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

n. 800 g Hätälän lohifileetä
2 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
½ tl pippurisekoitusta myllystä
1/2 appelsiinin kuori raastettuna
1 ruukku tuoretta tilliä
Appelsiinimarinadi:
1 ison appelsiinin mehu
2 rkl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
1 tl tulista chilikastiketta
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kanelitanko
1 tähtianis
Lisäksi:
Saaristolaisleipää
Levitettä
Koristeita makusi mukaan

Valmistus

Pyyhi fileen pinta talouspaperilla. Mausta filee suolalla, sitten sokerilla ja lopuksi pippurilla.

Huuhtele ja raasta appelsiinin kuori. Ripottele appelsiinin raastettu kuori ja tilli fileen päälle.

Leikkaa filee veitsellä leveyssuunnassa puoliksi. Asettele palat päällekkäin ja lihapuolet vastakkain.

Kääri kala tiukasti voipaperiin ja lopuksi kelmun sisään. Nosta kala viileään jääkaappiin. Anna graavautua noin 18 tuntia.

Valmista marinadi ennen tarjoilua. Mittaa kaikki marinadin raaka-aineet kulhoon ja anna hautua keskilämmöllä 15 minuuttia. Poista kanelitanko ja tähtianis. Jäähdytä marinadi ennen tarjoilua.

Poista fileen pinnalta tilli ja mausteet. Leikkaa graavattu filee ilman nahkaa ohuiksi siivuiksi.

Painele piparkakkumuotilla leipäviipaleista kuvioita. Käytä leivissä mieleistä levitettä. Asettele leipäsiivut lautaselle ja lohifileesiivut leipien päälle. Lusikoi pinnalle appelsiinimarinadia ja koristele kokonaisuus esim. yrteillä, pähkinöillä, punasipulilla ja appelsiinilla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *