Muikkupihvit ja kasvikset airfryerissa
Ainekset
1 pkt Hätälän Muikkuli-muikkupihvejä
Kasvikset:
400 g kesäkurpitsaa
300 g punaista paprikaa
1 keltasipuli (kuorittuna)
250 g varsiparsakaalta
Suolaa ja jauhettua mustapippuria
Oliiviöljyä
Rémoulade-kastike:
4 dl perusmajoneesia
1/2 maustekurkku
5–10 g hienonnettuja kapriksia
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua kirveliä
½ tl Dijon-sinappia
Suolaa ja vastajauhettua pippuria
Koristeeksi:
versoja tai yrttejä
Valmistus
Kastikkeeksi tälle ruualle sopii hyvin klassinen rémoulade, joka tehdään ensimmäisenä maustumaan. Kuori maustekurkku, poista siemenet ja hienonna. Hienonna myös kaprikset, persilja ja kirveli. Yhdistä hienonnenut ainekset ja sinappi majoneesiin. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään. Anna maustua muutama tunti ja tarkista maku.
Valmistele kasvikset: Leikkaa sipulit lohkoiksi ja siirrä ne kulhoon. Pese kesäkurpitsa ja paprikat. Leikkaa ne paloiksi ja siirrä kulhoon. Siisti varsiparsakaalten päät tarvittaessa, ja siirrä nekin kulhoon.
Lisää kulhoon pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja sekoita niin, että kasvisten pinta kiiltää. Lisää öljyä tarvittaessa. Lisää hieman suolaa ja pippuria ja sekoita nekin huolellisesti kasviksiin. Halutessasi voit lisätä myös esim. currya, garam masalaa tai Ras El Hanout -mausteseosta.
Laita kasvikset airfryeriin ja kypsennä kasvisohjelmalla 8–10 minuuttia. Voit kokeilla kypsymistä välillä.
Lisää Muikkulit kasvisten päälle, ja paahda samalla ohjelmalla vielä 8–10 minuuttia. Huomioithan, että ajat ja ohjelmat ovat laitekohtaisia.
Tarjoile ruoka rémoulade-kastikkeen kera. Voit halutessasi koristella annokset yrteillä tai versoilla.