Kalakeitto: Aasialainen lohikeitto | Reseptit | Hätälä Oy

Aasialainen lohikeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Aasialainen lohikeitto yhdistää perinteisen lohikeiton aasialaisen keittiön makuihin, kuten chiliin, kookosmaitoon ja inkivääriin. Kalana reseptissä on Hätälän lohi tai kirjolohi fileenä. Kokeile rohkeasti herkullista kalakeittoreseptiä!

Ainekset

  • 400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 l kalalientä
  • 150 g kevätsipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kpl punaista chiliä
  • currya
  • suola, kurkuma, tuore korianteri

Valmistus

Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Lisää liemeen curry, kurkuma, silputtu valkosipulin kynsi, inkivääri, pilkottu chili ja herkkusienet. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia.

Lisää keittoon kookosmaito ja sekoita. Lisää seuraavaksi nahattomat ja ruodottomat lohikuutiot sekä kevätsipulit. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Anna hautua kannen alla muutaman minuutin ajan, kunnes kalat ovat kypsyneet.

Tarkista suolan määrä maistamalla ja viimeistele keitto tuoreella korianterilla.

Tiesitkö

Voit käyttää Aasialaiseen lohikeittoon myös Hätälän kirjolohta.

Kommentit

  1. Raija Korhonen
    08.02.2025 klo 16:36

    Minä en löydä Aasialaisen lohikeiton valmistusohjetta? Muissa keitoissa kyllä näkyy ohje. Toki tuota voi kokeilla ihan summamutikassakin, hyvältä vaikuttaa.

    • Hätälä
      13.02.2025 klo 09:44

      Hei, kiitos viestistäsi – hyvä huomio! Nyt on valmistusohjekin paikallaan.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *