Grillattua lohta tandoori-tyyliin
Uutta makua loheen tandoori-tyyliin! Tällä ohjeella pääset matkalle Intian makumaailmaan helposti oman grillisi äärellä. Hätälän lohifilee maustetaan tandoorimausteella, kypsennetään grillin lämmössä ja nautitaan raikkaan vesimelonin kera. Jos pidät mausteisesta ruoasta, tämä resepti on sinua varten.
Ainekset
1 kpl Hätälän Lohifileetä tai Kirjolohifileetä
suolaa ja mustapippuria
tandoorimaustetta
150 g Raita-kastiketta tai tsatsiki-salaattia
Lisukkeeksi:
vesimelonia
fetajuustoa
tuoretta minttua
Valmistus
Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat suolalla, pippurilla sekä tandoorimausteella. Anna maustua 15–20 minuuttia.
Leikkaa vesimeloni kauniiksi viipaleiksi.
Grillaa lohi aloittaen nahkapuolelta, jotta näet kypsymisen etenevän. Kun palat ovat kypsyneet yli puolen välin, käännä ja paista pintaan kaunis väri.
Nosta lohipalat lautasille ja tarjoa vesimelonin, feta-juuston, tuoreen mintun kera sekä raita-kastikkeen tai tsatsiki-salaatin kera.