Joulusilakat purkeissa

Isoäidin sinappisilakat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Isoäidin perinteinen sinappimarinadi tuo mukavaa makua silakkaan – ja rutkasti iloa joulupöytään. Aloita valmistus hyvissä ajoin, sillä fileitä kannattaa kylvettää etikkaliemessä vuorokauden verran. Jos kaipaat sinappisilakoilta perinteisemmän tyylistä suutuntumaa, lyhennä liotusaikaa 6–8 tuntiin, jolloin fileet jäävät kovemmiksi.

Ainekset

500 g Hätälän Silakkafileitä 

Etikkaliemi
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl hienoa (meri)suolaa
1 rkl hienoa sokeria 

Marinadi
1 dl sinappia
2–3 rkl sokeria
1 tl suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä
1 rkl (valko)viinietikkaa
1 dl maustamatonta ruokaöljyä
½ dl hienonnettua tilliä

Valmistus

Poista halutessasi fileistä nahat.

Sekoita etikkaliemi ja kaada silakkafileiden päälle. Laita fileiden päälle vaikka lautanen painoksi, jotta kaikki kalat ovat liemessä. Peitä astia kelmulla. Anna liota vuorokausi, tai perinteiseen kovempaan suutuntumaan 6–8 tuntia.

Valuta fileet hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Valmista marinadi sekoittamalla keskenään sinappi, sokeri, suola, etikka ja pippuri. Lisää öljy vähitellen mukaan seosta jatkuvasti sekoittaen. Nostele tillisilppu viimeisenä mukaan.

Sekoita kulhossa silakat varovasti joukkoon niin, että kukin saa pintaansa sinappimarinadia. Lado silakat kauniiseen purkkiin, sulje kansi ja annan kalojen maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan ennen tarjoilua.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *