Isoäidin sinappisilakat
Ainekset
500 g Hätälän Silakkafileitä
Etikkaliemi
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl hienoa (meri)suolaa
1 rkl hienoa sokeria
Marinadi
1 dl sinappia
2–3 rkl sokeria
1 tl suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä
1 rkl (valko)viinietikkaa
1 dl maustamatonta ruokaöljyä
½ dl hienonnettua tilliä
Valmistus
Poista halutessasi fileistä nahat.
Sekoita etikkaliemi ja kaada silakkafileiden päälle. Laita fileiden päälle vaikka lautanen painoksi, jotta kaikki kalat ovat liemessä. Peitä astia kelmulla. Anna liota yön yli tai noin 6 tuntia.
Valuta fileet hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Valmista marinadi sekoittamalla keskenään sinappi, sokeri, suola, etikka ja pippuri. Lisää öljy vähitellen mukaan seosta jatkuvasti sekoittaen. Nostele tillisilppu viimeisenä mukaan.
Sekoita kulhossa silakat varovasti joukkoon niin, että kukin saa pintaansa sinappimarinadia. Lado silakat kauniiseen purkkiin, sulje kansi ja annan kalojen maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan ennen tarjoilua.