Juhlapöydän pienet lohipiirakat
Ainekset
Pienet lohipiirakat, 20 kpl
20 kpl
250 g valmista voitaikinalevyä
1 pieni kananmuna
1 tl unikonsiemeniä
Lohitäyte:
250 g Hätälän Loimulohifileepala
200 g ranskankermaa
1/2 tl mustapippuria
1 kevätsipuli varsineen
1/2 limetin mehua
5 retiisiä
nippu korianteria tai lehtipersiljaa
Valmistus
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päälle noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa esim. pizzaleikkurilla taikinasta 20 neliötä ja siirrä ne uunipellille. Voitele neliöt kevyesti vispatulla kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Nosta uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi, kunnes piirakat ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Valmista täyte: Poista loimulohen nahka ja paloittele lohi pienemmäksi haarukalla. Sekoita lohi, ranskankerma, mustapippuri, hienonnettu kevätsipuli ja limetin mehu.
Halkaise piirakat veitsellä. Nosta kansi pois ja täytä lohimoussella. Koristele lopuksi viipaloiduilla retiiseillä ja korianterilla. Asettele kansi päälle ja tarjoile.
Herkullisen näköinen