Juhlava joulukuha
Ainekset
4 pkt Hätälän kuhafileetä
1 dl valkoviiniä
1 rkl tummaa siirappia
1/2 sitruunan mehu
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 tl kokonaisia neilikoita
pieni pala tuoretta kuorittua inkivääriä
1 tl suolaa tai oman maun mukaan
1 tl rosépippuria
1 sitruuna viipaleina
Nippu tuoretta persiljaa
Nippu tuoretta timjamia
2 rkl mantelilastuja
Ruusukaali-punasipulipaistos:
400 g ruusukaalia
2 punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl sinappia
1 ripaus suola ja mustapippuria
2 rkl karpaloita
Valmistus
Mittaa valkoviini, sitruunanmehu, siirappi, mausteet ja inkivääri kattilaan. Kiehauta seos nopeasti, anna jäähtyä ja siivili mausteet pois. Hienonna yrtit.
Valele fileet kauttaaltaan liemellä. Asettele puolet fileistä uunivuokaan ja ripottele yrtit päälle. Nosta loput fileet päälle. Sido kalat toisiinsa kevyesti paistinarulla ja ripottele päälle mantelilastuja. Leikkaa sitruunasta viipaleita ja asettele ne narun alle. Kypsennä uunissa 200 ºC asteessa noin 20 minuuttia.
Leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois, halkaise kaali ja poista tarvittaessa uloin lehti. Paahda pannulla keskilämmöllä oliiviöljyssä ja anna hieman kaalien pehmetä. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää se pannulle ja paista muutama minuutti. Lisää lopuksi hunaja, sitruunamehu sinappi ja mausteet. Kääntele, kunnes mausteet tasoittuvat.
Asettele paistos lautaselle ja ripottele karpalot päälle. Tarjoile kuhan kanssa.