Karamellisoidut uunijuurekset loimulohella
Ainekset
n. 400 g Hätälän loimulohta tai savulohta
300 g porkkanoita
300 g palsternakkaa
300 g lanttua
2 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
10 g voisulaa
2 rkl tummaa siirappia
valkosipulimajoneesia tai oman maun mukaan
(koristeeksi persiljaa)
Valmistus
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele, kuori ja paloittele juurekset tasakokoisiksi.
2. Asettele juurekset uunivuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Sekoita öljy, persilja, valkosipuli ja mausteet keskenään.
3. Kaada mausteöljy vuokaan ja nosta vuoka uunin keskitasolle noin 30 minuutiksi.
4. Kääntele juureksia, ripottele juuresten päälle voisulaa ja siirappia. Jatka kypsennystä uunissa vielä noin 20 minuuttia.
5. Ripottele uunijuuresten päälle käsin revittyä loimulohta tai savulohta. Viimeistele majoneesilla, koristele persiljalla ja nauti.