Kuhanyytit
Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Katso myös muut kuhareseptit kuhan omalta kauden kala -sivulta.
Kuhanyytit valmistuvat helposti ja nopeasti, mutta ovat sitäkin maistuvampia. Makua tuovat tuore timjami, kevätsipuli ja sitruunan kuori. Erinomainen annos vaikkapa viikonlopun ruokapöytään – katso helppo ja nopea kuharesepti ja herkuttele kotimaisella kuhalla! Kuhareseptin on laatinut Hätälälle
Ainekset
300 g Hätälä kuhafilee
400 g kypsiä keitettyjä perunoita
100 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 kpl tuoretta timjamin oksaa
1 kpl kevätsipulia varsineen
10 g voita
Ripaus sormisuolaa ja mustapippuria
Valmistus
1. Paloittele keitetyt perunat ja puolita kirsikkatomaatit.
2. Hienonna kevätsipuli ja pienennä yksi timjamin oksa.
3. Yhdistä raaka-aineet. Pese ja raasta sitruunan kuorta joukkoon. Lisää oliiviöljy ja sekoita.
4. Leikkaa kuhasta paloja, poista keskiruoto tarvittaessa.
5. Lado täytettä leivinpaperi-folion keskelle. Asettele päälle kalapalat.
6. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele voinokareella ja timjamilla.
7. Sulje nyytti, nosta uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 20 minuutiksi.
Kuhaherkkua
Törkeen hyvä resepti. Käy myös ahvenfile