Lohi-pinaatti Wellington
Ainekset
700 g Hätälän lohifileetä nahattomana ja ruodottomana tai Hätälän kirjolohifileetä
200 g katkarapuja
1 pss tuoretta pinaattia
1 kpl kesäkurpitsaa kuutioina
100 g Aurajuustoa
250 g voitaikinaa
2 rkl keskivahvaa sinappia
1 kpl sipulia
2 tl suolaa ja mustapippuri
Valmistus
Kuullota sipuli- ja kesäkurpitsakuutiot öljyssä. Sekoita joukkoon aurajuusto ja pinaatti. Kauli voitaikina noin 5 mm paksuksi ja aseta sipuli-pinaatti-aurajuustoseos levyn keskelle. Sulata katkaravut vedessä ja valuta kuiviksi siivilässä. Asettele katkaravut kasvisseoksen päälle. Mausta lohi suolalla ja pippurilla sekä sivele pinnalle sinappia. Nosta lohi katkarapujen päälle. Nosta voitaikinan reunat keskelle fileetä ja liitä reunat yhteen. Voit tehdä lopputaikinasta siivukoristeita paistoksen päälle.
Nosta paketti uunilevylle liitospinta alaspäin ja voitele kananmunalla.
Paista uunissa noin 35 minuuttia ja tarjoile vihreän salaatin kera.
Tiesitkö
Reseptin ideana on valmistaa kokonainen kalafilee taikinakuoressa. On tärkeää, että taikina pysyy ehjänä, jotta kosteus pysyy taikinakuoren sisällä ja kala mehevänä. Wellington on englantilaisten kansallisherkkua ja nimensä se on saanut Wellingtonin herttuan mukaan.
Lisukkeeksi sopii esimerkiksi porkkana raasteesta, jugurtista, valkosipulista ja tillistä tehty salaatti.