Lohikesärullat ja tabouleh-salaattia
Ainekset
300 g Hätälän lohifileetä tankoina (nahaton ja ruodoton)
Japanilaista soijakastiketta tai sashimikastiketta
200 g avokadoa tankoina
200 g appelsiinia kalvottomina lohkoina
salaatinlehtiä ja tuoreita yrttejä; esim. minttua ja korianteria
Riisipaperia
Tabouleh-salaatti:
2 ½ dl bulguria tai kuskusia
5 dl kiehuvaa vettä
3 rkl oliiviöljyä
4 kpl kypsää tomaattia
puolikas tuorekurkku
2 dl hienonnettua sileälehtistä persiljaa
2,5 dl hienonnettua tuoretta minttua
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Valmistus
Laita bulgur tai kuskus kannelliseen kulhoon ja kaada joukkoon kiehuva vesi ja öljy. Peitä kannella ja anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä.
Poista tomaateista siemenet ja kuutioi hyvin pieneksi. Kuori ja kuutioi myös kurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua ennen tarjoilua.
Tee sillä välin lohirullat: Penslaa lohi soijakastikkeella tai sashimikastikkeella. Ota puhdas keittiöpyyhe ja kostuta se. Kostuta kaksi riisipaperia vesikulhossa ja nosta ne hieman limittäin pyyhkeen päälle. Asettele riisipaperin päälle ensin salaattia ja yrttejä, ja niiden päälle vieretysten lohta, avokadoa ja appelsiinia. Rullaa ainekset riisipaperin sisälle. Valmista kaikki ainekset samalla tavalla.
Asettele tabouleh-salaatti lautasille, leikkaa rullat terävällä veitsellä paloiksi ja asettele lautasille. Voit puristaa vielä hieman sitruunamehua annosten päälle.
Tiesitkö
Jos haluat vielä tuunata ruokaasi, fetajuusto ja punajuuri sopivat hyvin lohikesärullien ja tabouleh-salaatin makumaailmaan.