Lohirieskarullat (Pohjoispohjalainen Juhlamenu)
Ainekset
300 g Hätälän graavilohta siivuina
2 pkt (4 kpl) Pulla-Pirtin Rieskaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparjuuri tahnaa
1/2 kpl sitruunan kuori ja mehu
1/2 ruukku tilliä
1 pieni punasipuli
mustapippuria
sormisuolaa
sitruunanlohkoja koristeeksi
Valmistus
Sekoita kulhossa tuorejuusto, piparjuuri, raastettu sitruunan kuori ja mehu, hienonnettu tilli sekä kuutioitu punasipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä täyte tasaisesti rieskojen päälle ja nostele graavilohisiivut täytteen päälle tasaisesti. Jätä muutama siivu koristeluun.
Kääri rulla napakasti kelmuun ja sulje päät. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Poista kelmu ja leikkaa lohirieskarulla viistosti annospaloiksi. Koristele graavilohisiivuilla, tillioksilla sekä sitruunanlohkoilla.
Tämä menee keittäjällä kokeiluun.
Näytti niin hyvältä ja helpolta. Pidän kalasta. En lihasta .
Herkkuja ei ole koskaan liikaa lohesta ja yleensäkin kalasta