Lohitacot
Ainekset
Lohi
n. 800 g Hätälän Lohifilee, ruodoton tai Kirjolohifilee
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 tl tuoretta korianteria
Tomaatti-papusalsa
200 g kirsikkatomaatteja
100 g papuja (pensaspapu)
100 g punakaalia
1 kpl punasipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1/2 kpl punainen mieto chili
1 rkl limen mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
Jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl tuoretta korianteria
1 tl tuoretta minttua
ripaus suolaa
Tacot
6 kpl vehnätortilloja
Valmistus
Lohen valmistus:
Leikkaa lohesta leveyssuunnassa reilun kokoisia suikalepaloja, ilman nahkaa. Paista lohen palat kuumalla paistinpannulla kypsiksi, Hienonna korianteri. Ripottele paistetun lohen päälle hieman suolaa, mustapippuria ja tuore korianteri.
Tomaatti-papusalsan valmistus:
Keitä papuja suolavedessä 8-10 minuuttia koosta riippuen. Kaada pavut siivilään ja jäähdytä ne. Leikkaa pavut pienemmiksi paloiksi. Pese ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Leikkaa punakaali ohueksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita kaikki keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla.
Jogurttikastikkeen valmistus:
Sekoita jogurtti, mausteet ja hienonna yrtit keskenään. Säilytä viileässä.
Tacot:
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tortillan riippumaan uuniritiöiden pinnojen väliin väljästi. Nosta uuniin muutamaksi minuutiksi. Rapea taco on valmis nautittavaksi