Paistettu kuha ja salviaperunat
Ainekset
500 g Hätälän kuhafileetä
2 rkl öljyä
20 g voita
sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
(persiljaa koristeeksi)
Salviaperunat:
800 g perunoita (puikula)
2 rkl öljyä
20 g voisulaa
nippu salvian lehtiä
ripaus sormisuolaa
Kermaviilikastike:
200 g kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Valmistus
Valmista ensin kermaviilikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Valmista salviaperunat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita öljy ja voisula keskenään. Pese ja halkaise perunat pituussuuntaan. Laita perunat uunivuokaan ja kaada öljy-voiseos sekaan. Ripottele lopuksi sormisuolaa ja salvian lehdet perunoiden päälle. Nosta uunin keskitasolle. Kypsennä noin 50 minuuttia, perunoiden koosta riippuen.
Paista lopuksi kuha pannulla. Kuumenna pannu keskilämmölle, lisää öljy ja lopuksi voi. Asettele fileet pannulle. Paista noin kolme minuuttia per puoli, fileiden paksuudesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele halutessasi persiljalla.
Tiesitkö
Moniin kuharesepteihin sopivat myös muut vaalealihaiset kotimaiset luonnonkalat, kuten siika ja ahven – ja päinvastoin. Kannattaa kokeilla!
Hyviltä vaikuttavat 👍👌🌞