Paistetut puna-ahvenfileet
Ainekset
Puna-ahvenfileetä, kuhafileetä tai turskafileetä n. 150 g / ruokailija
Päällyste kalalle (n. 4 annokseen):
30 g leikattua punasipulia
2 kananmunaa keitettynä ja hienonnettuna
150 g kurkkua kuutioina
150 g tomaattia kuutioituna
50 g leipää paahdettuna ja kuutioituna
Leikattua tilliä ja ruohosipulia
Valkoviinikastike:
50 g hienonnettua salottisipulia
1 timjaminoksa
½ laakerinlehteä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
50 g kylmää voita kuutioituna
Valmistus
Valmista kastike: Laita sipulit, timjami, laakerinlehti ja viini kastikekasariin ja keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon, kunnes kastike hieman sakenee. Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja viimeistele sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku.
Valmista päällyste kalafileille sekoittamalla päällysteen ainekset keskenään.
Poista fileistä mahdolliset ruodot. Mausta fileet suolalla. Halutessasi voit pyöräyttää fileet vehnäjauhoissa. Tomuta sen jälkeen liika jauho pois fileiltä.
Paista molemmin puolin kaunis ja rapea pinta fileisiin. Nosta fileet lautasille, annostele päällystettä fileiden päälle ja tarjoa lisäksi kastiketta.
Aivan huippuhyvää! Menee ehdottomasti jatkoon ja jakoon.
Paljonko sitä voita pitää laittaa? Ei ollut tuossa listalla. Lisäksi kysymys siitä, että arviolta moneenko annokseen tuo päällyste ja kastike olisi riittävä?
Terkuin aloittelija
Kiitos viestistäsi – hyviä huomioita! Kastikkeeseen tulee 50 g kylmää voita kuutioituna, ja reseptistä riittää vähintään neljään annokseen. Lisäsimme tiedot myös reseptiin.