Pehtoorin lisukesalaatti kalalle
Suomen Bocuse d’Or 2023–2025 edustaja Ismo Sipeläinen. Resepti on toteutettu yhteistyössä Järvikylän kanssa, joka Hätälän tavoin kuuluu Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon. Kokeile Pehtoorin salaattia vinaigretellä ja herkuttele kalan kera!
Yksinkertainen mutta sitäkin herkullisempi vihersalaatti sopii hyvin kalaruokien lisukkeeksi. Ja kun resepti on helppo, voi esillepanoon panostaa huippukokin tapaan – ohjeen on laatinut
Ainekset
1 pss Järvikylän Pehtoorin salaattia
parmesaania
2 rkl saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
Vinaigrette:
1 rkl Dijon-sinappia
2 dl öljyä
2 rkl situunanmehua
suolaa
Valmistus
Valmista vinaigrette: Sekoita kulhossa Dijon-sinappi, suola sekä sitruunanmehu. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Pese salaatti ja sekoita se vinaigreten kanssa. Vinkki: pidä salaattikerä kokonaisena. Laita kulhon pohjalle vinaigrette ja "pyyhi" salaatilla kulhon pohja puhtaaksi. Näin vinaigretteä menee ympäri salaattia. Poista vasta tämän jälkeen salaatin kanta, niin salaatti on helppo laittaa esille salaatin omassa muodossa.
Asettele salaatti kulhoon ja viimeistele paahdetuilla saksanpähkinöillä ja parmesaanilla.
Pehtoorin salaatti on irtolehtisiä eri salaattilajikkeita. Ei voi kannan kanssa pyörittää kulhossa.
Salaatti on sellaisenaan käyttövalmis.
Hei, kiitos viestistäsi! Reseptissä viitataan Pehtoorin salaatin ruukkuversioon, reseptin linkistä klikkaamalla pääsee tutustumaan tuotteeseen. Vinaigrette toimii mainiosti myös irtolehtiversion kanssa sekoitettuna eli tuo ”pyyhkiminen” ei ole pakollinen työvaihe.