Perunaohukaiset loimulohella | Kalareseptit | Hätälä

Perunaohukaiset loimulohella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Blinit ja mäti on perinteinen uudenvuodenaaton herkku.Tässä versiossa pehmeät perunaohukaiset saavat seurakseen kotimaista muikunmätiä ja Hätälän aitoa loimulohta tai loimukirjolohta. Makuelämyksen viimeistelee nokare crème fraîchea. Katso resepti ja herkuttele uuden vuoden kunniaksi – maistuu toki muulloinkin!

Ainekset

200 g Hätälän loimulohta tai loimukirjolohta
1 dl Crème fraîchea
Muikunmätiä

Perunaohukaiset

250 g kuorittuja, jauhoisia perunoita
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa
3 kananmunaa
Suolaa, valkopippuria, raastettua muskottipähkinää
Voita paistamiseen
Yrttejä koristeluun

Valmistus

1. Keitä perunat täysin kypsiksi.
2. Purista perunat sosemyllyn tai siivilän läpi.
3. Sekoita massaan kerma ja anna seoksen jäähtyä.
4. Sekoita seokseen jauhot.
5. Lisää munat yksitellen seokseen, sekoita esim. puukauhalla.
6. Mausta ja anna levätä jääkaapissa noin 30 min.
7. Paista ohukaispannulla keskilämmöllä runsaahkossa voisulassa pieniä lettuja.

Nosta ohukaiset lautasille. Annostele niiden päälle loimulohta, crème fraîchea ja mätiä. Koristele yrteillä.

Kommentit

  1. Minna Saario
    11.12.2021 klo 01:07

    Hei,

    Montako perunalettua tulee reseptillä? Noin luku olisi kiva tietää. Monellekko henkilölle reseptinne on arvioitu riittävän? Kiitos

    • Hätälä
      15.12.2021 klo 08:58

      Hei! Ohukaispannulla tulee tällä reseptillä n. 12 pientä lettua.

  2. Pia Venäläinen
    20.12.2021 klo 11:29

    Herkkua, voi miten hyvää.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *