Savukalapasteija
Ainekset
- 250 g Hätälän savusiikaa, savukirjolohta tai savulohta
- 400 g voitaikinaa
- pippuria
- suolaa
- kalaliemikuutio
- kanamunaa
- pellavansiemeniä
- riisiä
Valmistus
Sulata torttutaikinlevyt ohjeen mukaisesti ja kauli levyt kaksi kertaa aikaisempia pitemmiksi. Leikkaa levyistä neliöitä. Keita riisi, lisää keitinveteen kalaliemikuutio. Sekoita riisi, savulohi tai savusiika, lisää mausteet. Sekoita raaka kananmuna sidosaineeksi massaan. Laita massaa neliön päälle ja käännä kolmioiksi. Paina reunat hyvin kiinni haarukalla. Voitele munalla ja koristele pellavansiemenillä. Paista n 10 min. 225 asteessa.
Tiesitkö
Saat pasteijoiden täytteeseen väriä lisäämäällä siihen tilli- tai ruohosipulihaketta.