Savulohi-katkarapurulla
Ainekset
Pohja:
6 kpl kananmunaa
5 dl maitoa
1,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
1,5 rkl tillisilppua
50 g Mustaleima emmental-raastetta
50 g aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
Täyte:
200 g Hätälän savulohta tai savukirjolohta
200 g tuorejuustoa
2 rkl limen mehua
200 g katkarapuja
mustapippuria
Valmistus
Savulohirullan valmistus
Pohja: Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää muut pohjan raaka-aineet ja sekoita. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 200 ° C noin 15 min. kunnes taikina on saanut hiukan väriä ja hyytynyt. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille. Anna levyn jäähtyä huoneenlämmössä.
Täyte
Hienonna katkaravut pieniksi. Lisää muut ainekset ja sekoita keskenään. Levitä täyte lastalla jäähtyneelle pohjalle, ja rullaa tiukaksi leivinpaperin avulla. Kääri vielä tueksi alumiinifoliota. Laita rulla jääkaappiin muutamaksi tunniksi tekeytymään.
Tarjoa tillipähkinäpeston ja kuorrutettujen parsojen kera.
Kuorrutteiset parsat
1 puntti valkoista tai vihreää parsaa
2 kananmunaa
1 dl ruiskorppujauhoja
1 dl parmesaanijuustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
Katkaise parsan puinen tyvi pois. Kaada lautaselle korppujauhoja ja parmesaania. Mausta seos vielä suolalla ja mustapippurilla. Riko muna lautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Pyöritä parsat kananmunassa ja lopuksi korppujauho-juustoseoksessa. Nosta parsat uunivuokaan ja paista 225 °C, 10-15 min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Tillipähkinäpesto
1 dl oliiviöljyä
1 dl cashew-pahkinöitä
1/2 dl parmesaaniraastetta
1 nippu tilliä
2 kpl valkosipulinkynsiä
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Pesto säilyy hyvin jääkapissa pari viikkoa. Oliiviöljy kovettuu +5 asteessa, joten ota pesto huoneenlämpöön pari tuntia ennen käyttöä.