Savulohi-perunasalaatti
Ainekset
500 g Hätälän savulohta tai savukirjolohta
600 g keitettyjä perunoita
1 punasipuli
200 g kypsiä herneitä
50 g kaprista
2 rkl hienonnettua basilikaa
Kastike:
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljy
1 rkl makeaa sinappia
1/2 tl suolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
Valmistus
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä.
Valmista kastike perunoiden kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Purista sitruunanmehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Leikkaa perunat paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista lohesta nahka ja paloittele pienemmäksi.
Yhdistä perunat, punasipuli, herneet, kaprikset ja basilika. Kaada kastike sekaan ja sekoita hyvin. Asettele perunasalaatti tarjoiluastiaan, lisää savulohi salaatin päälle ja koristele halutessasi basilikalla.
Tiesitkö
Jos teet salaatin etukäteen, se kannattaa säilyttää viileässä tarjoiluun asti. Näin ruokaisa salaatti pysyy freesinä.