Savulohi-perunasalaatti reseptikuva

Savulohi-perunasalaatti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Nyt kokataan ruokaisan täyttävä savulohi-perunasalaatti! Tämä runsas salaatti valmistuu helposti vain muutamasta tutusta raaka-aineesta, kuten perunoista, punasipulista ja Hätälän lämminsavustetusta lohesta. Viimeistele sitruunaisella kastikkeella ja nauti juhlapöydän helmenä, pakkaa mukaan eväsretkelle tai herkuttele vaikka lounaaksi! Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

500 g Hätälän savulohta tai savukirjolohta
600 g keitettyjä perunoita
1 punasipuli
200 g kypsiä herneitä
50 g kaprista
2 rkl hienonnettua basilikaa
Kastike:
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljy
1 rkl makeaa sinappia
1/2 tl suolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä

Valmistus

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä.

Valmista kastike perunoiden kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Purista sitruunanmehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Leikkaa perunat paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista lohesta nahka ja paloittele pienemmäksi.

Yhdistä perunat, punasipuli, herneet, kaprikset ja basilika. Kaada kastike sekaan ja sekoita hyvin. Asettele perunasalaatti tarjoiluastiaan, lisää savulohi salaatin päälle ja koristele halutessasi basilikalla.

Tiesitkö

Jos teet salaatin etukäteen, se kannattaa säilyttää viileässä tarjoiluun asti. Näin ruokaisa salaatti pysyy freesinä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *