Savusiikamousse | Reseptit | Hätälä Oy

Savusiikamousse

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Savusiikamoussea voi käyttää sellaisenaan leivän päällä. Mousse soveltuu myös hyvin pieniksi alkupaloiksi ennen pääateriaa. Siikamousse on hyvä valmistaa päivää ennen tarjoilua. Kokeile herkullista kalareseptiä vaikka juhlapöytään!

Ainekset

200 g Hätälän savusiikaa ruodottomana

1 kpl liivatelehteä

40 g pehmeää vuohenjuustoa

1 kpl kalaliemikuutiota

120 g jugurttia

1 ½ dl vispikermaa

½ tl suolaa

4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)

Valmistus

Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä. Hienonna savusiika, vuohenjuusto ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa. Sulata liivate reilun kokoisessa kattilassa, jossa on tilkka vettä ja johon on sulatettu kalaliemikuutio. Ota kattila pois lämmöltä Lisää kattilaan kalamassa pienissä erissä. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen. Mausta suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *