Savusiikamousse
Ainekset
200 g Hätälän savusiikaa ruodottomana
1 kpl liivatelehteä
40 g pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl kalaliemikuutiota
120 g jugurttia
1 ½ dl vispikermaa
½ tl suolaa
4 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
Valmistus
Liota liivatelehti pehmeäksi kylmässä vedessä. Hienonna savusiika, vuohenjuusto ja jogurtti tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa. Sulata liivate reilun kokoisessa kattilassa, jossa on tilkka vettä ja johon on sulatettu kalaliemikuutio. Ota kattila pois lämmöltä Lisää kattilaan kalamassa pienissä erissä. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto kalasoseeseen. Mausta suolalla, lisää tillisilppu ja nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.