Shanghai-tacot lohesta, reseptikuva

Shanghai-tacot lohesta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Paljon makuja yhdellä puraisulla – rapeat Shanghai-tacot sopivat niin arkeen kuin juhlaan! Tacojen mehukkuus tulee Hätälän maukkaasta lohifileestä, joka on maustettu Hoisin-kastikkeella ja hunajaisella chili-jogurttikastikkeella. Tästä reseptistä tulee 5 kpl herkullisia tacoja. Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

n. 700 g Hätälän lohifileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl Hoisin-kastiketta
2 dl pankojauhoja
1/2 dl rypsiöljyä paistamiseen
Tacot:
1 pkt Paratha-lettuja (5 kpl pakaste) tai pieniä tortilloja
muutama jääsalaatinlehti
1 dl ituja/silmusalaatia
1/2 dl kuivattua sipulia
1 lime
1 punainen mieto chili
1/2 ruukku korianteria
1 rkl seesaminsiemeniä
Hunajainen chili-jogurttikastike:
150 g turkkilaista jogurttia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl chilikastiketta
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria

 

 

Valmistus

Valmista ensin kala. Poista fileestä nahka, leikkaa filee reilun kokoisiksi suikaleiksi ja mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Pyörittele fileet Hoisin-kastikkeessa ja nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Siirry valmistamaan lisukkeet. Paloittele salaatti. Leikkaa lime viipaleiksi ja chili renkaiksi. Nypi korianterit ruukusta.

Seuraavaksi vuorossa on kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki hunajaisen chili-jogurttikastikeen raaka-aineet keskenään.

Nyt on paistamisen aika. Pyörittele fileet pankojauhoissa ja paista kuumassa grillissä tai pannulla tilkassa öljyä kypsiksi.

Paista jäiset Paratha-letut yksitellen grillilevyllä tai paistinpannulla.

Asettele letut tarjoiluastiaan ja lisää kevyesti Hoisin- ja chili-jogurttikastiketta. Lisää muut täytteet. Viimeistele vielä kastikkeilla ja leikkaa annokseen muutama limeviipale mukaan. Tarjoile ja nauti!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *